[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activele întreprinderii municipale „Servicii Comunal-Locative Orhei” vor crește cu circa 22 milioane de euro datorită companiei Sumitomo Electric Bordnetze SE
1 Noiembrie

Odată cu venirea companiei nipono-germane Sumitomo Electric Bordnetze SE la Orhei, capitalul întreprinderii municipale Servicii Comunal-locative Orhei va crește cu aproximativ 22 de milioane de euro.

La Orhei a fost recent deschisă uzina pentru producerea cablajului auto Sumitomo Electric Bordnetze SE. Pe lângă faptul că reprezintă un semnal bun pentru oraș, deschiderea unei astfel de fabrici constituie și un indicator al unui climat investițional favorabil, care deosebește orașul Orhei, chiar și de Chișinău, unde recent, un important investitor a refuzat să construiască un lanț de magazine ale uneia dintre rețelele europene.

Pe lângă beneficiile evidente pentru imagine, Orhei va oferi locuri de muncă suplimentare, oportunități pentru atragerea de noi investiții și apariția unor noi industrii.

În plus, conducerea municipiului Orhei, condusă de Ilan Șor și echipa sa, a obținut cele mai favorabile condiții pentru oraș în relațiile cu compania străină care a deschis uzina.

În special, a fost încheiat un acord, în urma căruia terenul municipal pentru uzină a fost oferit în locațiune. Pe lângă aceasta, uzina, conform acordului, este construită de întreprinderea municipală  în conformitate cu cerințele și condițiile tehnice ale clientului — compania Sumitomo.
Finanțarea pentru construcția clădirii va fi efectuată de către client din contul viitoarei locațiuni  pentru clădirea construită (uzina).

Ca urmare, capitalul social autorizat al întreprinderii municipale Servicii Comunal-locative Orhei s-a majorat cu 22 milioane euro. Asta include costul uzinei construite și care este oferită în locațiune clientului — întreprinderii nipono-germane. Proprietar al uzinei și terenului (la expirarea acordului 25 de ani) va rămâne întreprinderea municipală Servicii Comunal-locative Orhei.

Astfel, conducerea orașului Orhei  a creat nu doar condiții accesibile pentru atragerea unui investitor profitabil care a oferit orașului câteva mii de locuri de muncă suplimentare, dar și a majorat semnificativ capitalul întreprinderii municipale.

Sursa: scl.orhei.md

Inapoi la arhiva noutaților