[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acțiune de caritate organizată de Centrul de Dializă: Și tu poți să-l ajuți pe Gheorghiță
6 Aprilie

De Ziua Mondială a Sănătății, la Centrul de Dializă, va avea loc o licitație a lucrărilor făcute de un tânăr care suferă de insuficiență renală în stadiul terminal, transmite CURENTUL.

Este vorba de Gheorghiță. Un tânăr de 20 de ani, care pe când era copil a fost diagnosticat cu o boală cruntă, foarte rar depistată la copii: insuficiență renală în stadiul terminal. Rinichii lui nu mai lucrează și pentru a trăi, de trei ori pe săptămână trebuie să vină la Centrul de Dializă din Chișinău, unde, timp de patru ore, este conectat la un aparat de filtrare a sângelui, altfel ar muri.

Boala l-a lipsit de copilărie pe care a petrecut-o mai mult prin spitale, dar și l-a oprit din creștere și acum are chipul, dar si sufletul unui copil.

Nu-și plânge de milă! Este un adevărat luptător și cu degețelele-i mici și credința mare pe care o are în suflet coase iconițe.

Din puținii bani încearcă să-și ajute familia care s-a dedicat întru totul lui. Mama, cea care i-a purtat de grijă timp de 10 ani în dializă, a fost nevoită sa plece peste hotare pentru a câștiga bani datorați pentru cumpărarea unei case de dragul lui Gheorghiță, ca să-i fie mai aproape de stația din satul Bravicea, Călărași, de unde, trei ori pe săptămână, ia transportul spre Chișinău. Fratele, ca să-l însoțească pe Gheorghe la Centrul de Dializă, a fost nevoit sa abandoneze facultatea.

Multe vise spulberate, dar care pot fi împlinite, dacă ne vom consolida. Gheorghița a fost eroul unei campanii.

Atunci, s-a reușit colectarea a jumătate din suma necesară. Au mai rămas 25 mii lei. Gheorghița nu vrea să îi cerșească de la oameni, vrea să îi câștige cinstit, prin munca sa.

Centrul de Dializă își propune să organizeze licitația în scopul de a vedea ce presupune diagnosticul. La licitație vor fi scoase 7 lucrări ale tânărului. Evenimentul va avea loc pe 7 aprilie, la ora 10:00.

15182600_1217320791647002_1490125304_o

Sursa: dializa.md

Inapoi la arhiva noutaților