[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acțiune de amploare la nordul țării. Polițiștii de frontieră au reținut un conațional și 30 mii țigări
26 August

Un conațional reținut în flagrant, 30 mii de țigarete și o barcă, sunt rezultate ale unor acțiuni de amploare desfășurate la frontiera de nord a țării. În cooperare cu autoritatea de frontieră din România s-a reușit contracararea a două cazuri de contrabandă cu țigări la frontiera comună, transmite CURENTUL.

Astfel, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au intrat în posesia unor informații operative privind posibile treceri ilegale a bunurilor peste frontiera de stat. În acest sens, mai multe zile la rând în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic s-au creat filtre de control. Ca urmare, în noaptea de 24 august patrule ale Poliției de Frontieră au intervenit în forță pe direcția localităților Viișoara-Mitoc, unde au reținut în flagrant un bărbat și depistate asupra sa trei colete. Persoana a fost identificată ca cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 52 de ani, locuitor al raionului Briceni. La examinarea coletelor s-au numărat 1 500 pachete de țigări.

După caz, au fost alertați colegii din România, care pe aceiași direcție, pe partea română, au depistat încă un lot de peste 11 mii de pachete de țigări.

Totodată, în aceiași noapte, polițiștii de frontieră de pe ambele maluri ale Prutului au acționat pentru reținerea unor persoane surprinse în timp ce transportau colete din Republica Moldova în România. În rezultat, colegii români au depistat peste 9 mii de pachete de țigări, iar pe partea moldovenească după mai multe măsuri de investigații efectuate s-a găsit, camuflată în tufișuri, o barcă gonflabilă și utilaj tehnic de transportare peste râu.

În continuare, polițiștii de frontieră în comun cu reprezentanții autorității de frontieră din România cercetează cazurile sub toate aspectele legate, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților