[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acordul de finanțare cu AID pentru implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”, ratificat
21 Mai

Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind implementarea Proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19”, semnat la 28 aprilie 2020, informează CURENTUL.

Valoarea proiectului constituie aproape 53 de milioane de euro. Obiectivele acestuia vizează prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în țara noastră.

Prima parte a Proiectului, în valoare de 52,3 milioane de euro, constă în asigurarea sprijinului imediat pentru a preveni declanșarea COVID-19 sau pentru a limita transmiterea locală prin aplicarea strategiilor de carantină. Măsurile incluse țin de îmbunătățirea confirmării cazurilor, consolidarea sistemului de sănătate pentru a asigura îngrijirea pacienților cu COVID-19 în faza critică și a minimaliza riscul de infectare a pacienților și lucrătorilor medicali, acordarea sprijinului social și financiar gospodăriilor, sensibilizarea factorilor de decizie și a publicului, etc.

Partea a doua include managementul, monitorizarea și evaluarea implementării, în valoare de 0,6 milioane de euro, constă în desfășurarea activităților de management a Proiectului.

Proiectul va fi implementat timp de doi ani, până pe 30 aprilie 2022. Acesta conține condiții standarde prevăzute pentru creditele oferite de AID.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților