[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acord de cooperare între IGPF și SPPS
11 Noiembrie

Acordul de cooperare între Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) și Serviciul de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova (SPPS) a fost semnat, la finele săptămânii trecute, de către șeful IGPF, Rosian Vasiloi și Directorul SPPS, Iaroslav Martin, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, obiectivele principale ale prezentului Acord constă în desfășurarea activităților parteneriale în domeniul asigurării securității frontierei de stat a Republicii Moldova, precum și necesitatea asigurării securității persoanelor beneficiare de protecție de stat. De asemenea, în scopul unui schimb de informații operativ, pentru a gestiona unitar acțiunile din domeniul securităţii statului.

În context, șeful Poliției de Frontieră și-a exprimat deschiderea. „Acordul dat reprezintă o expresie a angajamentului polițiștilor de frontieră la implicarea în diverse acțiuni, întru asigurarea activităților comune specifice, dar și planificarea, și desfășurarea operațiunilor comune, în vederea contracarării acțiunilor ilegale conform competențelor din zona de frontieră”, a declarat Vasiloi.

La rândul său, directorul SPPS a menționat: „Semnarea Acordului va constitui un pas important în consolidarea relaţiilor de cooperare între instituții în domeniul asigurării securităţii statului, precum şi dezvoltării iniţiativelor comune la nivel tactic, dar și strategic”.

La final, părțile și-au transmis reciproc succes în activitatea de bază, mizând pe atitudine și sprijin comun privind domeniile pentru care se realizează colaborarea.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților