[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acestea vor fi prioritățile liderului PSRM, în cazul în care devine șef de stat!
16 Septembrie

Liderul Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), Igor Dodon, consideră că Republica Moldova are viitor ca stat independent și cu acest mesaj va merge în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru portalul www.tribuna.md, transmite CURENTUL.

„Mesajul meu în această campanie prezidențială e clar exprimat: statalitate, neutralitate și identitate moldovenească, economie puternică, dreptate socială, ortodoxie și relații de prietenie cu Rusia. Numai așa putem păstra țara noastră și-i putem garanta un viitor sigur.

Spre deosebire de majoritatea celorlalți concurenți, eu consider că Moldova are viitor ca stat independent, nu ca județ de periferie al României Mari, așa cum și-o doresc diverși antistataliști, de la Ghimpu și Leancă la Maia Sandu și Pavlicenco. Țara aceasta are viitor doar cu un Președinte statalist convins”, a spus Igor Dodon.

O altă prioritate este reîntregirea teritorială a R. Moldova și stoparea exodului oamenilor din țară. „Vă garantez că Moldova va fi, va continua să existe ca stat, fără a pătimi în vreun fel de pe urma anului 2018, așteptat de unioniști. Vom fi neutri, cu un grad mai mare de conciliere interetnică, vom fi mult avansați în negocierile privind reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, cu încorporarea de facto a Transnistriei. Voi depune toate eforturile pentru a stopa exodul oamenilor din țară, le voi demonstra că se poate mai bine”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, în cazul în care devine președinte, Igor Dodon își propune să restabilească relațiile de export cu Rusia. „Vom avea restabilite exporturile în Federația Rusă. Vom avea mai multă ordine și securizare națională și mai multă încredere a oamenilor în propriul stat. Moldova are viitor, acesta e crezul meu și voi fi fericit să-l fac și crezul tuturor concetățenilor mei”, a spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților