[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aceste patru ONG-uri susțin îmbătrânirea activă în R. Moldova și au câștigat concursul Programului de Granturi mici
3 August

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a desemnat patru organizații nonguvernamentale, câștigătoare a Programului de Granturi mici 2017, dedicat susţinerii şi promovării îmbătrânirii active în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

La concurs au participat 9 organizații nonguvernamentale care implementează proiecte şi iniţiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrânirii active la nivel naţional, cât şi regional. Organizațiile au prezentat la concurs proiecte care au avut drept scop promovarea îmbătrânirii active prin integrarea vârstnicilor în societatea contemporană, diversificarea și extinderea serviciilor sociale pentru aceștia, îmbunătățirea calității vieții și o existență decentă pentru persoanele vârstnice.

În urma examinării și evaluării dosarelor, conform punctajului acumulat după grila de evaluare a Regulamentului Concursului, comisia de examinare a decis acordarea granturilor următoarelor Asociații Obștești:

1. AO „Altair-Z”, mun. Bălți, care își propune dezvoltarea atelierilor de lucru în domeniul artizanatului, crearea unui magazin online pentru produsele create de vârstnici, fortificarea cunoștințelor în domeniului antreprenoriatului și creșterea angajării în rândul vârstnicilor.

2. AO „Pro Asistență și Dezvoltare Comunitară”, s. Ciolacu Nou, r-l Fălești, care va dezvolta și institui Cluburi pentru persoanele vârstnice, desfășurarea de șezători, activități de salubrizare, competiții sportive și sprijin persoanelor în etate cu mobilitate redusă.

3. AO „Oameni pentru Oameni”, mun. Edineț, care va promova modul sănătos și activ de viață în rândul persoanelor vârstnice, în mod special prin practicarea sportului.

4. AO „Pro comunitate Bahrinești”, s. Bahrinești, r-l Florești, care și-a propus implicarea activă a persoanelor vârstnice în activități de voluntariat, desfășurarea ședințelor „Cafeneaua publică Secretele îmbătrânirii active”, fortificarea competențelor de utilizare de către vârstnici a tehnologiilor informaționale moderne, implicarea persoanelor vârstnice în procesul decizional la nivel local.

Amintim că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat Programul de Granturi mici, dedicat susţinerii şi promovării îmbătrânirii active în Republica Moldova, în luna mai curent. Durata implementării proiectelor este de 10 luni iar suma totală oferită este de 100 mii lei, acordată din bugetul de stat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților