[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aceste calităție trebuie să le posede un un primar, după părerea socialistului Ion Ceban
3 Septembrie

Candidatul PSRM la Primăria Capitalei la alegerile locale din 20 octombrie 2019, Ion Ceban, a spus ce calități și experiență trebuie să aibă un bun Primar pentru a putea administra eficient orașul, transmite CURENTUL.

Ion Ceban spune că, în primul rând, el trebuie să înțeleagă clar cum funcționează mecanismul puterii administrative.

„Ce depinde de acest mecanism și ce nu. Ce obstacole și complicații neapărat vei întîlni într-un moment sau altul. Desigur că e vorba și de cunoștințe teoretice, calități manageriale, cunoașterea tuturor principiilor de management, dar și a politicilor din diferite sfere – gospodăria locativ-comunală, spații verzi etc.”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, un edil al Capitalei și oricărei primării, trebuie să știe cu ce alternative să opereze când propune ceva orașului.

„Să înțeleagă clar cum stau lucrurile la capitolul finanțe, atragerea surselor suplimentare, care e situația în sectorul privat sau în ceea ce ține de organizațiile internaționale, cum să stabilească prioritățile corect, unde să concentreze resursele. Evident, trebuie să știe cum funcționează totul din interior. Deoarece consiliul municipal e un „stup” constituit din oameni foarte diferiți de toate culorile politice. Și mai este important să înțelegi în detalii cum funcționează Guvernul și ce inițiative merită să fie înaintate în Parlament și cum, în final, să obții avizarea pozitivă a unui sau altui proiect. Iar scopul final este, de fapt, unul: orașul trebuie să se dezvolte, iar orășenii trebuie să vadă schimbările pozitive”, a mai spus Ion Ceban pentru enews.md.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților