[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acesta va fi programul festiv organizat de Ziua Chișinăului în acest an
9 Octombrie

De Ziua Orașului, în Capitală vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice organizate de Primăria mun. Chișinău și Preturile de sector, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a prezentat cum vor fi desfășurate evenimentele.

„Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08:30. Ulterior, va urma liturghia de la Catedrala Mitropolitană. La 11:00 va începe sărbătoarea propriu-zisă și va fi inaugurată în scuarul Catedralei. La 12:00 va începe programul cultural artistic organizat de Primărie și preturile de sector, desfășurate între străzile Ismail până la Mihai Viteazul.

Către 14:00 vor evolua colectivele de muzică și dans din instituțiile de învățământ din Capitală. Către 18:00 în PMAN va începe un concert consacrat hramului orașului cu focuri de artificii la închidere.

Invitatul special este Ștefan Bănică Junior din România, acompaniați de orchestra Fraților „Advahov”, Alex Calancea Band, alți interpreți de muzică ușoară, clasică din țară.

De asemenea, au confirmat prezența la eveniment 14 delegații din România, Ucraina, Polonia, Italia”, a spus vadim Brânzaniuc.

Ziua Orașului este marcată anual al 14 octombrie. În acest an, Chișinău va sărbători 581 de ani de la prima atestare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților