[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aceasta este destinația spre care se zboară cel mai des din R. Moldova! E vorba de 77 de curse săptămânal!
20 Martie

Directorul general al Autorității Aeronautice Civile (AAC), Radu Bezniuc, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, noutățile sezonului operațional de vară 2018, care începe în ultima duminică din martie și este valabilă până în ultima duminică din octombrie, transmite CURENTUL.

Radu Bezniuc a declarat că, programul de operare pentru perioada de vară este stabilit prealabil de fiecare operator aerian și se bazează pe programările făcute sau realizate de fiecare companie aeriană în parte, iar în baza acestor programări putem vorbi despre direcția generală de dezvoltare a pieții pe parcursul anului 2018.

„Ca procedură AAC aprobă frecvențele, capacitățile, destinațiile, dar și tipurile de aeronave pentru fiecare companie aeriană. Ca urmare, în acest an, înregistrăm un trend vizibil ascendent în ceea ce privește numărul curselor aeriene programate pentru sezonul de vară, fapt care evident va aduce un flux mai mare de pasageri pe și de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, pe lângă majorarea semnificativă a frecvențelor, pe așa destinații ca Moscova, București, Viena, Istanbul, Frankfurt, Sankt Petersburg, noul sezonul vine cu lansări de curse din partea operatorilor existenți, dar și intrare pe piață a unui nou operator aerian”, a precizat el.

În context, Radu Bezniuc a spus că, „în acest sezon vom avea un număr record de zboruri spre și dinspre Moscova (77 pe săptămână), București (30 de zbori săptămânale), Istanbul (21 curse săptămânale) , Sankt Petersburg (19 curse săptămânale), Kiev ( 2 ori pe zi după 15 iulie), Londra ( 11 zboruri pe săptămână), Viena (11 curse săptămână), Varșovia (9 zboruri pe săptămână ), Paris (9 zboruri săptămânale), dar și a câte 8 zboruri săptămânale spre Verona, Roma, Dublin, Bologna. Spre Antalya vor fi operate 32 curse săptămânal.

Radu Bezniuc a mai spus că, noutatea sezonului bineînțeles este dezvoltarea destinației Tel Aviv (în total 8 zboruri săptămânale).

„Vor mai fi introduse zboruri directe de către o companie germană spre Frankfurt (în total 14 zboruri săptămânale), dar și vor fi suplinite zborurile către Voronej (4 ori pe săptămână). După cum se poate constata din programul zboruri pentru perioada de vară, piața aeriană continuă să se dezvolte. Pe unele destinații concurența este foarte mare, ceea ce va implica și o luptă strânsa între operatorii aerieni pentru fiecare pasager în parte. Impactul va fi unul benefic pentru pasager, care evident va avea doar de profitat, atât din varietatea de curse sau orelor de decolare, dar și de oferte de prețuri”, a mai spus Bezniuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților