[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aceasta e unica soluție pentru ca situația din R. Moldova să se schimbe. Poziția unui fruntaș PL
27 August

Liderul fracțiunii consilierilor municipali din partea Partidului Liberal (PL), Ion Cebanu, crede că Republica Moldova „este încă un stat slab care pendulează între Est și Vest”. Despre aceasta el a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL „Cu drag de țară”, dedicat Zilei Independenței R. Moldova.

„Republica Moldova arată un stat încă slab care pendulează între Est și Vest unde clasa intelectuală este redusă la tăcere, iar locul acestora este luat de tot felul de personaje obscure. Deși armata rusă este pe teritoriul Moldovei din 1992, încă ne temem de NATO, iar integrarea europeană este pusă în pericol datorită politicienilor proruși”, spune Ion Cebanu.

Liberalul spune că în activitatea sa în funcțiile care le-a avut a servit interesul R. Moldova.

„În funcțiile pe care le-am avut, am încercat să servesc interesul Republicii Moldova și al cetățenilor ei, de multe ori cu riscul de a nu fi înțeles, fără prea mult populism și cu mult raționament. Puteți să verificați la funcționarii cu care am lucrat, ei pot să vă confirme. Și chiar să vă spună mai multe”, a spus Ion Cebanu.

De asemenea, Ion Cebanu ne-a spus care sunt 3 cele mai mari greșeli comise în acești 26 de ani de Independență:

„În opinia mea, cele mai mari greșeli sunt, în primul rând, ne unirea Republicii Moldova cu România. Dar asta nu a depins, din câte se pare, numai de R. Moldova. Apoi intrarea noastră în CSI și, desigur, clasa politică, pe care o consider o greșeală în proporții de 90 de procente fără demnitate, cu interese înguste, lipsită de o pregătire intelectuală generală, fidelă rușilor, fără viziune și, din păcate, aleși de cetățenii acestui stat în condiții democratice”, a precizat liberalul.

Pentru ca situația din țară să fie schimbată, Ion Cebanu ne-a spus scurt: „Unirea cu România, altfel o să ne sufle rușii ca pe un puf de păpădie de pe harta politică a lumii”.

Notă: Republicat din 21 august 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților