[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aaron Cook – campion al Moldovei la taekwondo!
17 Octombrie

La ediția ordinară a campionatului național de taekwondo WTF, care s-a desfășurat pe parcursul a două zile, au participat peste 2 sute de sportivi. Aaron Cook, triplul campion european la taekwondo WTF, pentru prima dată a concurat în cadrul campionatului național, transmite CURENTUL.

Primul adversar pe care l-a întâlnit Aaron Cook în Moldova a fost Dumitru Berco. Prima rundă a fost una echilibrată, în care Berco a reușit să puncteze de 2 ori cu o lovitură la vestă cu piciorul. Apoi, în runda în a doua, englezul naturalizat și-a demonstrat clasa, lovind de 2 ori la cap prin rotire. Lupta s-a oprit după a doua rundă, pentru că era o diferență de 12 puncte.

În finală, Aaron Cook l-a confruntat pe Roman Zaițev, clasat pe locul 5 la ultimul Campionat European printre juniori. Duelul a avut nevoie de 3 runde, în care Cook s-a impus cu 11:6. Astfel, Aaron Cook în premieră a devenit campion al Moldovei la categoria 80 kg!

„Am fost campion al Marii Britaniei și campion european. Sunt mândru că mi-am trecut în palmares un nou titlu. Voi concura și la edițiile următoare ale campionatului Moldovei. Următorul meu turneu este Grand-Prixul din luna decembrie. Sper să obțin rezultate cât mai bune pentru Moldova și îmi doresc să-mi iau revanșa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Încă de acum, împreună cu antrenorii mei analizăm amănunțit programul de pregătire către viitoarele competiții mari”, a remarcat Aaron Cook.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților