[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aaron Cook a obținut medalia de bronz la Grand-Prix-ul de la Londra
24 Octombrie

Taekwondo-ul moldovenesc iarăși este în top! De această dată prin performanța atinsă de Aaron Cook la London 2017 World Taekwondo Grand-Prix, transmite CURENTUL.

Astfel, în categoria de greutate de 80 kg reprezentantul Moldovei s-a situat pe poziția a III-a. Mai întâi, el s-a impus fără drept de apel în fața sportivului din SUA Thomas Rahimi, cu 14-5. Apoi, în aceeași manieră categorică l-a surclasat pe portughezul Julio Ferreira, scor 20-10.

În semifinale, Aaron Cook l-a întâlnit pe campionul mondial en-titre la categoria de greutate de până la 74 kg Maxim Hramțov (Federația Rusă). Meciul s-a dovedit a fi unul echilibrat, însă în ultimele două minute ale întâlnirii reprezentantul Rusiei a reușit să se impună: 33-19. Până la urmă, campion în această categorie a devenit Cheick Sallah Cissé (Coasta de Fildeș), câștigător la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Amintim că în acest an Aaron Cook a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial ce a avut loc în Coreea de Sud. De asemenea, el s-a învrednicit de poziția a II-a la prestigiosul turneu Grand-Prix Moscova. Potrivit estimărilor celor mai redutabili experți în domeniu, în prezent Aaron Cook este candidatul cel mai potrivit pentru a deveni Cel mai bun sportiv al anului, titlu pe care l-a câștigat și cu doi ani în urmă, an în care de asemenea și-a adjudecat medalia de bronz la Campionatul Mondial.

foto-3

foto-1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților