[ X ]
[ X ]
[ X ]
AAC face unele precizări privind încălcarea de către unii operatori aerieni a regimului de carantină
17 Martie

Autoritatea Aeronautică Civilă face unele precizări privind informațiile potrivit cărora unii operatori aerieni au încălcat regimul impus de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, transmite CURENTUL.

Conform prevederilor actelor emise de Comisia națională extraordinară de sănătate publică și Autoritatea Aeronautică Civilă începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00 sunt suspendate toate zborurile regulate de pasageri, precum și zborurile charter regulate.

Prin noțiunea de zboruri charter regulate se presupune zborurile efectuate în interesul operatorilor turistici și are drept scop transportul persoanelor (turiștilor) către și dintr-o zonă anume cu o regularitate clară și într-o anumită perioadă a anului.

Totodată, conform prevederilor actelor specificate supra, a rămas posibil efectuarea unor zboruri private/charter în special pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus. Fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

De asemenea, Comisia națională extraordinară de sănătate publică nu a suspendat zborurile cargo (transportul de marfă).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților