[ X ]
[ X ]
[ X ]
A treia etapă a sesiunilor de inițiere a deputaților: Rolul Parlamentului în procesul de asociere cu Uniunea Europeană
25 Octombrie

Deputații participă, astăzi, la cea de-a treia etapă a Planului de inițiere a parlamentarilor, care este dedicată procesului de asociere cu Uniunea Europeană. Sesiunea de instruire este organizată cu suportul partenerilor externi de dezvoltare, transmite CURENTUL.

În cadrul atelierului sunt patru module tematice: procesul de asociere cu Uniunea Europeană și rolul Parlamentului în implementarea acordului, procesul de armonizare a legislației și rolul funcției de control al Legislativului în procesul de integrare în UE.

În context, deputații și angajații Secretariatului Parlamentului fac un schimb de opinii și de experiență cu reprezentații EU-Moldova Association Project, Primož Vehar și Olev Aarma. Aceștia împărtășesc din experiența lor în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și armonizarea legislației.

Planul sesiunilor de inițiere a deputaților de Legislatura a XI-a include mai multe etape. Anterior, parlamentarii au fost informați despre procedurile legislative, ierarhia actelor normative, statutul și funcțiile Parlamentului și raporturile dintre Legislativ și alte instituții ale statului.

Inapoi la arhiva noutaților