[ X ]
[ X ]
[ X ]
A sustras mai multe bunuri dintr-un depozit. Tânărul riscă până la 4 ani închisoare
5 Septembrie

Tânăr, în vârstă de 26 de ani, locuitor al Capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind bănuit de comiterea unui furt dintr-un depozit amplasat pe str. Burebista, transmite CURENTUL.

La data de 28 august, forțele de ordine au fost alertate de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, comunicând că din depozit unde a depozitat bunurile materiale cum ar fi: tehnica de uz casnic, veselă și alte bunuri, pe perioada cât își face reparație în locuință, au fost sustrase. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului în stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că făptașul a pătruns în interior prin forțarea geamului. Suma prejudiciului fiind estimată de proprietar la 17 200 lei.

Astfel, în urma măsurilor de investigație dispuse de forțele de ordine făptașul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, iar o parte din bunuri au fost depistate în locuința acestuia și urmează a fi întoarse proprietarului. Acesta anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru furt, infracțiune care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților