[ X ]
[ X ]
[ X ]
A studiat resurse umane, dar genele și-au spus cuvântul. Elena Pasat dezvăluie de unde a moștenit pasiunea pentru scris
9 Martie

Basarabeanca stabilită la București, Elena Pasat, autoarea cărților „101 Ghicitori” și „Roi de picățele”, mama a două fetițe, ne-a dezvăluit secretul succesului său, ce facultate a absolvit, dar, totodată, și ce a determinat-o să aleagă darul tatălui său, și anume cel al scrierii. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„Zilele acestea mă amuzam citind aforismul lui Traian Pop care sună așa: „Ereditatea nu este fatală. Ea poate fi modificată”. Eu sunt acel om fericit care am moștenit darul scrierii de la al meu tată și care nu mi-am pus problema nicio clipă să modific cumva cele dobândite prin „sânge” și sau educație. Îndrumată de el, un jurnalist cu experiență și pretenții pe măsură, la 15 ani deja scriam primele articole. Când îmi vedeam conținutul publicat satisfacția era atât de mare încât era evident că acesta va fi traseul profesional pe care îl voi urma. Deși în cadrul facultății am studiat Managementul Resurselor Umane, talentul de a scrie m-a readus pe drumul creativ din adolescență, lucru care mă face să cred că de multe ori nu noi ne alegem meseria, ea ne alege pe noi. Dacă mi-ați întreba copiii „cine este mami?” răspunsul lor ar fi „scriitoare”… eu obișnuiesc să spun că sunt un jurnalist creativ care adoră copiii”, spune ea.

Perseverența și plăcerea cu care își face meseria a fost și este cheia succesului jurnalistei Elena Pasat.

„Mă aflu 24 din 24 ore între copilași care mă topesc dintr-o singură privire și mă uimesc prin inteligența și creativitate de care dau dovadă. Oare ar fi posibil să rezist tentației de a nu scrie despre sau pentru copii? Nu cred…”, afirmă Elena.

Însă pasiunea de a scrie nu se oprește aici,  Elena Pasat ne va surprinde plăcut și în anul 2017.

„Anul  2017 se anunță a fi un an rodnic. Echipa „Să crești mare!” a dat startul workshop-urilor de Storytelling și Origami, în acest sens colaborăm deja cu mai multe librării și locuri de joacă din București. Ne concentrăm pe dezvoltarea platformei de e-learning, sperăm să reușim să publicăm cât de curând revista educativă „Să crești mare!” și ar fi de vis să aducem la cunoștință copiilor o nouă poveste. Ne țineți pumnii, da?”, conchide ea.

elena pasat1

elena pasat2

elena pasat3

elena pasat4

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților