[ X ]
[ X ]
[ X ]
A studiat chimia, dar visul ei era altul. Acum are visul împlinit și face și carieră în politică. Despre ea este vorba!
21 Martie

A absolvit Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică la Universitatea de Stat din Republica Moldova, dar primul său job a fost specialist în relații cu publicul la Consiliul Raional din Briceni. Ulterior, s-a lansat în afaceri, iar de curând – în politică. Este vorba despre Aliona Mandatii, vicepreședinte al Partidului Demnitate și Adevăr (PPDA), despre aceasta a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„Am absolvit în anul 1992 USM, Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică. Primul meu loc de muncă a fost: specialist principal în domeniul relații cu publicul la Consiliul raional Briceni, am trecut în bază concursul obținând cele mai multe puncte. În anul 1998 m-am întors cu traiul în Chișinău, am schimbat mai multe locuri de muncă, unul fiind  în   SRL „Arina Prim”, companie afiliată Lukoil, care se ocupa cu achiziția și exportul produselor cerealiere”, spune ea.

Apoi a urmat deschiderea propriei companii.

„În anul 1999, mi-am deschis prima mea companie SRL „Petromidia”, apoi în 2001 SRL „Edit-Prom”, unde făceam achiziții de produse agricole și le exportam. În anul 2004 am preluat în arendă 1000 (ha) terenuri agricole în satul Domulgeni, Florești. În anul 2007, după o vizită în Italia, dar și un vis avut permanent, am hotărât înființarea unei livezi de mere super intensive”, afirmă Aliona Mandatii.

Ea spune că cheia succesului său este munca cu multă dedicație: „Cheia succesului meu, de altfel ca și a fiecăruia, este munca cu dedicație împreună cu cunoștințele profunde în domeniu. Deși nu am studii agronomice, am reușit sa învăț din mers de la consultanții italieni angajați pentru o perioada mai îndelungată. „Cea mai buna școala este cea din viață”.

În anul 2017, femeia de afaceri își propune multe să realizeze.

„La sigur voi întreprinde acțiuni, că vor fi 3 sau 13, timpul va arăta. Ceea ce îmi doresc mult este ca să inițiez acțiuni de caritate în vederea amenajării curții Liceului în s. Domulgeni cu copaci și arbuști decorativi. La fel, vreau să amenajez o sala de ședințe în sat, fiindcă în lipsa Casei de Cultură, nu avem unde aduna oamenii sau organiza orice altă manifestație, ca exemplu înscrierea tinerilor căsătoriți. Alt proiect inițiat împreună cu primăria ține de construcția drumului central în sat”, povestește vicepreședintele PPDA.

mandatii

mandatii1

mandatii2

mandatii3

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților