[ X ]
[ X ]
[ X ]
A pregătit un proiect de lege cu privire la sistemul electoral: Noi trebuie să facem ceva nou
12 Iulie

Președintele Institutului de Creație Legislativă „LEX SCRIPTA”, Mihai Corj, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre pregătirea unui proiect de lege cu privire la sistemul electoral din Republica Moldova, în care sunt incluse sugestii de îmbunătățire în domeniu, informează CURENTUL.

„Astăzi, din nou, ne aflăm la răscrucea de a interveni în sistemul electoral. Nimic nou, numai că aceste intervenții nu trebuie să fie dese. Trebuie constituit un sistem electoral optim. O lege nu pentru guvernare, ci pentru cetățeni”, a declarat Corj.

Prin urmare, el a vorbit despre unele propuneri în acest sens.

„Noi trebuie să facem ceva nou. Eu voi pregăti un proiect de lege pentru a fi amendat proiectul nr. 36 din 2019 și a-l depune la subiecții abilitați cu dreptul de inițiativă legislativă, adică în Parlament, Guvernul Republicii Moldova și la Președinție. Lucrul acesta chiar și astăzi va fi efectuat. Avem la toate compartimentele mai multe propuneri, peste 70 de amendamente”, a conchis el.

De menționat că, recent, Mihai Corj și-a depus dosarul la Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților