[ X ]
[ X ]
[ X ]
A invitat unioniștii la discuții, dar apelului au răspuns doar trei formațiuni. Care este soarta „candidatului unic unionist” la Primăria Capitalei
18 Septembrie

Directorul Centrului Social Politic European din Moldova, Gheorghe Costandachi, care în urmă cu câteva luni a făcut un apel către partidele unioniste de a se consolida și a înainta un candidat comun la alegerile locale generale, a mărturisit că doar 3 formațiuni politice cu care a discutat au fost de acord, transmite CURENTUL.

Gheorghe Costandachi spune că, la început a avut susținerea mai multor mișcări unioniste, însă la apelul făcut de Mișcarea Antimafie, doar două au reacționat, la întrunire fiind prezente Mișcarea Antimafie, Partidul Național Liberal și Partidul „Democrația Acasă”.

„Am trimis și am dialogat cu toți, dar avem ce avem. Am dus discuții, dar, cu regret, nici PLDM, nici USB, PUN, PPR, Partidul Verde Ecologist, PDA nu au susținut ideea. Toți își doresc să-și înainteze candidații lor. Am făcut apel și către partidele extraparlamentare de dreapta și centru – dreapta – nimic. Toți se văd primari și președinți”, precizează Gheorghe Costandachi.

Președintele CSPE menționează că este nevoie de alte abordări și viziuni ale liderilor unioniști, pentru că, în caz contrar, curentul unionist este compromis.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților