[ X ]
[ X ]
[ X ]
A inițiat „Mișcarea de Eliberare a Moldovei”, dar nu a renunțat nici la partidul din care face parte. Cum se va implica în alegerile locale din 20 octombrie, Alexandru Bujorean
19 Iulie

Acum patru luni a fost lansată inițiativa social-politică „Mișcarea de Eliberare a Moldovei”. Unul din inițiatorii acestei Mișcări, Alexandru Bujorean, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a oferit reporterului CURENTUL detalii despre acțiunile organizate, despre planuri de viitor și dacă membrii Mișcării se vor implica în alegerile locale din 20 octombrie 2019.

Alexandru Bujorean a spus că Mișcarea a fost o modalitate de protest față de rezultatul trucat al alegerilor și continuă să-l considere drept unul din cele mai anti-democratice scrutine din istoria Republicii Moldova.

„Marșul de protest al tinerilor, cei 190 km parcurși în semn de dezacord față de coaliția monstruoasă care era pe cale să fie constituită și mesajele de sensibilizare transmise miilor de cetățeni cu care am interacționat pe parcursul traseului, au avut și un alt scop. Am protestat simultan și contra regimului condus de Vlad Plahotniuc și unii din exponenții Partidului Democrat. Astăzi, când acest regim a căzut, considerăm absolut firesc să oferim noii guvernări cel puțin 100 de zile drept avans popular. Nu pentru a întreprinde reforme radicale, lucru imposibil într-o astfel de perioadă scurtă, dar pentru a monitoriza mai curând intenția acestora și deschiderea pentru o reformatare reală a sistemului și chiar demolarea acestuia. Iar dacă vom identifica anumite semnale că acest lucru nu se întâmplă, cu siguranță că vom reacționa, cu aceeași îndrăzneală și determinare ca și în momentul în care am lansat Mișcarea de Eliberare a Moldovei”, a spus Alexandru Bujorean.

Fiind întrebat dacă planifică să se implice în alegerile locale din 20 octombrie acesta a declarat că modul în care o va face fiecare membru și susținător al Mișcării, va depinde de convingerile și simpatiile pentru o forță politică sau alta.

„Or, așa cum am și anunțat în cadrul conferinței de presă, inițiatorii Mișcării sunt exponenți/simpatizanți ai diferitor formațiuni și curente politice, Mișcarea fiind o platformă de consolidare, fără culoare politică”, spune Alexandru Bujorean.

Alexandru Bujorean a menționat că în viitoarele alegeri va fi alături și împreună cu echipa politică din care face parte de 12 ani, și anume Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților