[ X ]
[ X ]
[ X ]
A înflorit Orheiul. Zeci de mii de lalele au dat culoare orașului
5 Mai

O adevărată explozie de parfumuri și culori, peste 40 de mii de lalele au colorat peisajul urban. Municipiul Orhei, a prins o nouă viață odată cu venirea sezonului estival, transmite CURENTUL.

Recent, Orheiul s-a dovedit a fi a cea mai iluminată localitate din țară, tradiția continuă și acesta a devenit cel mai colorat și înverzit oraș zonă.

Zeci de mii de lalele bucură privirea în parcurile municipiului, de-a lungul trotuarelor și sensurilor giratorii din oraș.

Cum a și promis anterior primarul de Orhei, Ilan Șor, în municipiu au fost plantați anii precedenți mii de copaci, printre care pini, tui, arțari, dar și iasomie, buxus și mahonie. Pentru a menține plantațiile în condițiile necesare au fost instalate și sisteme moderne de irigare.

La începutul lunii aprilie, primarul Ilan Șor și-a prezentat planul de dezvoltare a Orheiului în anul curent 2018. Aici șeful administrației municipale din Orhei, a anunțat un nou concept de spații verzi pentru oraș. Acesta presupune plantarea copacilor între trotuar și carosabil.

Primăria Orhei anunță că va continua să depună toate eforturile pentru ca orașul să devină un demn exemplu pentru întreaga țară.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților