[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost numit un nou secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova, la București
1 Martie

„Primăvara începe cu o nouă provocare. Mă simt onorat să preiau de astăzi funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova”. Despre aceasta a comunicat Adrian Dupu, președinte al PNL Diaspora Republica Moldova, informează CURENTUL.

Dupu se declară bucuros că va avea ocazia să-și folosească experiența pe care a acumulat-o în Republica Moldova pentru a putea pune umărul la apropierea dintre cele două state.

„În această perioadă dificilă pentru întreaga lume, este mai important ca niciodată ca România să fie aproape de Republica Moldova și să promoveze proiecte care să întărească relația deosebită dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. Sunt foarte multe de făcut, provocările sunt pe măsură, iar angajamentul meu va fi total”, a declarat oficialul.

De menționat că, funcția a fost deținută până la 26 februarie curent de Ana Guțu, ex-deputat. În acest sens, ea a venit cu o declarație: „Stimați prieteni, țin să vă anunț că mi-am încheiat mandatul în calitate de secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova în Guvernul României, structură înființată la inițiativa europarlamentarilor PMP Traian Băsescu și Eugen Tomac. Pe parcursul anului pandemic 2020 în condiții neprietenoase am reușit să punem la punct o instituție absolut nouă în cadrul guvernului României. Am investit toată experiența și priceperea mea de profesor universitar, politician și manager cu experiență în această provocare profesională inedită . Am lansat în premieră proiecte novatoare, de perspectivă – toate în beneficiul perpetuării relației strategice între România și Republica Moldova”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților