[ X ]
A fost lansată publicația „Studiul subregional al politicilor de inovare 2020: Europa de Est și Caucaz”
27 Noiembrie

La data de 26 noiembrie curent, în regim de videoconferință, a avut loc lansarea publicației „Studiul subregional al politicilor de inovare 2020: Europa de Est și Caucaz”, informează CURENTUL.

Studiul a fost realizat de Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) în cadrul unui proiect regional la care a participat și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Republica Moldova, în calitate de punct focal național.

Studiul are ca scop evaluarea domeniului de aplicare și calitate a politicilor, instituțiilor și proceselor de inovare în șase țări din Europa de Est și Caucaz (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

Proiectul „Studiu subregional al politicilor de inovare” a fost lansat de către Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa cu suportul financiar al Suediei, la lansare fiind prezentă ambasadoarea Suediei pe lângă ONU, Anna Jardfeld.

La evenimentul de lansare au participat funcționari de rang înalt din cadrul UNECE, inclusiv directorul Direcției Cooperare Economică și Comerț a UNECE, Elisabeth Tuerk, secretarul executiv al UNECE, Olga Algayerova dar și Directorul general al OMPI, Daren Tang.

Secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Anatolie Topală, în luarea sa de cuvânt, a mulțumit reprezentanților UNECE pentru analiza și recomandările de îmbunătățire a ecosistemului inovațional din Republica Moldova, asigurând partenerii dar și comunitatea științifică și de cercetare din țară de angajamentul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a întreprinde toate acțiunile necesare în vederea soluționării provocărilor cu care se confruntă sistemul național de cercetare și inovare.

Menționăm că, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a contribuit la elaborarea studiului prin punerea la dispoziția elaboratorilor a datelor relevante din domeniul său de competență.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților