[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost lansată aplicația de vizualizare a datelor Recensământului din 2014. Iată ce reprezintă aceasta
11 Iulie

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei împreună cu Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova (BNS) au celebrat într-un eveniment comun Ziua Mondială a Populației, care are ca scop evidențierea aspectelor legate de populație, în special a celor privind dezvoltarea și planificarea familiei, transmite CURENTUL.

Acest eveniment a fost marcat pentru prima dată în 1989, la recomandarea Consiliului Director al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Data de 11 iulie a fost aleasă ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populației globale, în această zi a anului 1987.

În cadrul conferinței de presă a fost lansată și Aplicația de vizualizare a datelor Recensământului Populației și al Locuințelor (RPL) 2014. Această aplicație este un instrument de accesare și vizualizare interactivă a datelor recensământului, destinată tuturor celor interesaţi de caracteristicile populației, gospodăriilor și locuințelor: reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, implicaţi în luarea de decizii în sfera socială şi economică, cât şi organizaţiilor neguvernamentale, reprezentanţilor mediului de afaceri și academic, mass-media, dar și publicului larg.

În deschiderea evenimentului, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a subliniat că Recensământul populației contribuie direct la elaborarea și implementarea cadrului de politici eficiente pentru dezvoltarea socio-economică a țării.

Directorul general al BNS, Vitalie Valcov, a menționat cât de importantă este statistica populației pentru politicile unui stat.

În contextul tematicii Zilei mondiale a populației, Rita Columbia, Reprezentanta Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) în Republica Moldova, a subliniat, că asigurarea accesului la planificarea familială sigură și voluntară este esențială pentru egalitatea dintre femei și bărbați și împuternicirea femeilor și reprezintă un factor-cheie pentru abilitarea femeilor tinere.

aaaaaa

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților