[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost lansat oficial Almanahul Politic – ediție specială dedicată activității Prim-ministrului Pavel Filip
13 Octombrie

Almanahul Politic – ediție specială dedicată activității Prim-ministrului Pavel Filip, în perioada 20 ianuarie 2016 – 14 iunie 2019, a fost oficial lansat astăzi, 13 octombrie 2020. Publicația are 268 de pagini și conține toate evenimentele și acțiunile la care a participat Pavel Filip, în vremea cât a fost Premier, dar și o serie de interviuri, citate și imagini, informează CURENTUL.

Igor Volnițchi, directorul companiei de consultanță și promovare „Poliexpert” și al portalului de știri „Tribuna”, a declarat că este primul almanah care reflectă activitățile de zi cu zi, oră de oră, ale unui Prim-ministru.

„De după independență Republica Moldova avut 15 Premieri. Dumnealui a fost cel de-al 13-lea, dar a sfidat superstițiile legate de această cifră. Mulți credeau că Guvernul Filip e venit pe o perioadă scurtă, dar domnul Filip a fost în funcție 1239 de zile. De fapt, e unul dintre cei mai longevivi Premieri ai țării, dar nu termenul longeviv e cel mai potrivit aici, ci faptul că e unul dintre cei mai eficienți Prim-miniștri. Chiar dacă Guvernul a fost învestit pe fundalul unor acțiuni de protest și tot acestea au marcat primele 100 de zile… Guvernul Filip și-a dovedit eficiența, acționând concret și implementând reforme”, a spus Volnițchi, precizând că vor fi dedicate și alte ediții altor politicieni, altor Prim-miniștri.

Pavel Filip, ex-Premier, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), a declarat că a fost măgulit de ideea de a realiza acest Almanah Politic.

„Nu am râvnit la această funcție de Premier, dar mi-am asumat responsabilitatea, am acceptat-o ca pe o provocare, o provocare într-o perioadă complicată. Am acceptat această idee – a Almanahului, pentru că nu e despre mine, Pavel Filip, dar e o colecție de evenimente, o caracterizare a Guvernului PDM. E mult de vorbit despre realizările Guvernului și cum au fost obținute acestea de echipa PDM. Sunt multe lucruri cu care mă mândresc”, a declarat politicianul.

Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în Guvernul Filip, a mulțumit pentru realizarea acestui produs, referindu-se la realizările Guvernului. Ea a precizat că obișnuiește să spună că e „cel mai bun Guvern pe care l-a avut Republica Moldova de la independență încoace”.

Deputatul Alexandru Jizdan, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filip, a spus că dacă ar fi fost fotografiate, înregistrate toate evenimentele și acțiunile din acea perioadă de guvernare, ar mai fi loc de alte câteva almanahuri de acest fel.

Amintim că, Compania de consultanță și promovare a imaginii POLIEXPERT și compania TRIBUNA Politică a lansat un proiect inedit destinat politicienilor din Republica Moldova. Mai exact, e vorba de o serie de ediții speciale ale „Almanahului Politic al Republicii Moldova”, fiecare dintre ele fiind dedicată activității unui politician concret de-a lungul anilor. În aceste ediții speciale se vor regăsi toate acțiunile întreprinse de politicienii vizați într-o perioadă anume a carierei lor. De asemenea, edițiile speciale vor cuprinde citate celebre ale politicienilor respectivi, interviuri, imagini cu valoare simbolică sau istorică etc.

Până în prezent, echipa POLIEXPERT și TRIBUNA a adunat materialul necesar pentru 7 ediții speciale ale Almanahului Politic. Acestea vor fi dedicate la 7 politicieni de prim rang din RM.

Prima ediție specială a Almanahului Politic, dedicată activității Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost lansată la 25 august curent. Următoarea ediție specială va fi lansată foarte curând.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților