[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost într-un partid din Spania, iar acum se implică în politica din Republica Moldova! Jurnalist: În scurt timp…
19 Noiembrie

Mihai Burciu mereu e implicat în diferite activități – sport, media, voluntariat. Iar după cum mulți cunosc – pasiunea sa pentru a servi și sluji cetățenii prin diversele forme de implicare și nu doar, e încă de pe băncile școlii, astfel el a anunțat că a aderat la partidul politic – Partidul Național Liberal, transmite CURENTUL.

„Nu am renunțat niciodată în a crede că doar prin muncă și implicare responsabilă se pot schimba lucrurile. Am lucrat, studiat, cercetat, investit și oferit tot ce am avut mai bun dintre capacitățile mele pentru gama largă de domenii tineret – sport- mass-media – administrație – voluntariat. De multe ori, forțe importante au știut să valorifice bagajul meu de implicare, dar de multe ori nu” – spune el, pe rețele de socializare.

La fel, a mai dezvăluit că, atât timp cât a fost în perioada de ședere și activității media, dar și de întreprinzător în Spania, filialele partidelor importante din peninsulă, nu au stat mult pe gânduri și l-au invitat la discuții și convingeri de a se plia pe platformele lor, pentru a le consolida în special electoratul cu privire la cetățenii români de pe ambele maluri ale Prutului cu domiciliul în Spania, cu drept de vot pentru anumite alegeri.

„Astfel am făcut parte dintr-un partid care ușor și repede a ajuns o voce importantă în Parlamentul de la Madrid” – a mai spus el.

„În Republica Moldova, în ultimii ani, am tot așteptat mesaje convingătoare din partea puterilor politice, care să-mi demonstreze reală și sincera necesitate de a mă avea în echipa lor, dar nu a fost să fie. Diferitele încercări ale partidelor de la Chișinău nu au fost destul de concludente în a justifica dorința de a le fi alături”, a spus el.

De altfel, Mihai Burciu menționează că „a anunțat aderarea la proiectul politic – Partidul Naţional Liberal (n.r. – România), organizația din Republica Moldova”: „Pentru a oferi din paleta mea de implicare și colegilor, structurilor și organizațiilor teritoriale, și pentru a răspunde cu o valoare adăugată la necesitățile oamenilor care cred în acest proiect. Sunt aici pentru că am fost convins de necesitatea de a mă afla într-un loc compatibil între ambele părți”.

De asemenea, mai spune că sarcinile, planurile, funcțiile și implicările sale vor fi întotdeauna publice și transparente. „În scurt timp voi anunța ce poziții și responsabilități voi deține, dar cu siguranță voi dori să dețin înainte de toate aceeași poziție și relație față de oameni, de a rămâne același om”, a precizat Burciu.

„Voi oferi mai departe expertiza și experiența mea în a promova rolul important al tineretului și sportului, pentru că sunt elemente fără de care degeaba ne gândim la un viitor corect planificat”, a adăugat el.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților