[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost decisă stare de alertă în sectorul de gaze naturale! Spînu a explicat!
13 Octombrie
Republica Moldova intră în stare de alertă în sectorul energetic – decizia a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ședința Comisiei, informează CURENTUL.
Ministrul, în cadrul unui briefing de presă, a spus că Guvernul pregătește o serie de soluții până la stabilizarea situației în domeniu.
„Avem o strategie clară de depășire a acestei crize și protejarea consumatorilor. Decizia Comisiei va fi publicată în întregime mâine și va include tot ce am discutat în ședință. A fost decisă stare de alertă în sectorul de gaze naturale anume pentru a preveni declanșarea unei stări de urgență și pentru ca instituțiile responsabile să poate adopta măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor”, a declarat Spînu.
De asemenea, ministrul a spus că Guvernul va veni cu compensații pentru cetățeni, încât aceștia să nu fie prea mult afectați de scumpirile din ultima perioadă.
Totodată, el a spus că s-a decis eliberarea păcurii din rezerva de stat în scopul diminuării consumului de gaze naturale, iar Energocom a fost mandatat să negocieze cu statele vecine în vederea identificării resurselor alternative.
Cristina Gurez 
Inapoi la arhiva noutaților