[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost constituit un grup de lucru privind revizuirea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile de învățământ
5 August

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban susține că, își dorește să asigure o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru copiii și elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, informează CURENTUL.

„Demult mi-am propus să revizuim sistemul de alimentație a copiilor, prin externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare, iar în acest sens, cu factorii de decizie am organizat mai multe şedinţe. A fost votat Proiectul de decizie „Cu privire la constituirea Grupului de lucru pentru reorganizarea din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din capitală”. În componenţa grupului au fost incluşi reprezentanţi ai Primăriei Chişinău, ai subdiviziunii teritoriale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, dar şi ai societăţii civile. Grupul de lucru urmează să elaboreze un concept de reorganizare a alimentației copiilor din școlile și grădinițele publice din municipiul Chișinău, până în data de 20 august, curent, iar concluziile formulate de specialiști vor fi prezentate public și vor fi supuse discuțiilor cu societatea civilă”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, actualmente, în municipiul Chișinău funcţionează 307 instituții de învăţământ, inclusiv, instituții primare, gimnazii, licee şi instituţii de educaţie timpurie. „De precizat este că asigurarea procesului de alimentație se desfășoară separat, pentru şcoli şi grădiniţe. Copiii noștri merită tot ce este mai bun”, a mai scris Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților