[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost 10 ani în Parlament! Tudor Deliu, despre viața de după: „Nu stau pe tușe, sunt pe teren”
23 Iulie

Tudor Deliu, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), după 10 ani de activitate în Parlament, afirmă că, viața trebuie trăită, indiferent dacă ești deputat sau nu. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața după Parlament/Guvern”.

„Viața-i viață și până, și după… Ea nu se explică, ci se trăiește, după cum spunea Luigi Pirandelo. Eu încerc s-o trăiesc indiferent dacă sunt în Parlament sau nu. Zic încerc, deoarece a trăi nu înseamnă a fi un simplu spectator a tuturor proceselor care au loc în viața de fiece zi. Nu stau pe tușe, sunt pe teren. Sunt căpitanul unei echipe cu jucători tineri de performanță dispuși să câștige meciuri importante”, a spus politicianul.

De asemenea, el a fost îndemnat să enumere trei realizări cu care se mândrește.

„Și de ce trei, sau de ce numai trei? De fapt este o cutumă că toate trebuie să fie până la trei…

  1. Am rezistat tuturor presiunilor și nu am trădat echipa din care am făcut parte.
  2. Am venit în politică nu pentru beneficii personale ci pentru a încerca să rezolv problemele cetățenilor, fapt ce am și demonstrat.
  3. Nu am fost niciodată indiferent de nelegiuirile din Parlament și am spus lucrurilor pe nume”, a spus Deliu.

La moment, ex-deputatul a spus că el continua să se ocupe cu ceea ce a făcut în ultimii 10 ani. „Nu sunt ocupații nici vechi și nici noi. E o perpetuație a ceea ce am făcut în ultimii 10 ani. Actualmente sunt Președintele Partidului Liberal Democrat și continui să fiu un actor activ pe scena politică din Republica Moldova”, a precizat liberal-democrat.

Întrebat ce crede despre actuala activitate a Parlamentului/Guvernului, Tudor Deliu a spus că, anterior vorbea de cifra 3, iar în acest context se va referi la „100”. „E prea devreme să vin cu unele concluzii. Aștept o 100 de zile de la învestirea Guvernului, respectiv de activitate a Parlamentului, și atunci îmi voi spune părerea. ACUM le doresc succes!”, a spus politicianul.

Iar în ceea ce ține de prezența sa în politică, Deliu a subliniat: „Sunt aici, cu dorința sau lipsa de dorință a unora”.

Precizăm că, Tudor Deliu a fost deputat, pe lista PLDM, în perioada 29 iulie 2009 – 24 februarie 2019.

Cristina Pendea

 

Inapoi la arhiva noutaților