[ X ]
[ X ]
[ X ]
A decis să plece din Consiliul Municipal Chișinău
15 Aprilie

Olga Rujanschi a luat decizia de a-și depune mandatul de consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău, din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă”, informează CURENTUL.

„Au trecut 3 luni de când am preluat acest mandat, care apropos, e unul mai legitim și mai reprezentativ decât unele mandate ale unor deputați, iar aici mă refer la numărul cetățenilor care au votat pentru un mandat de consilier municipal, care e mai mare, decât numărul cetățenilor care au votat în anumite circumscripții. Dar nu asta e obiectul postării mele. Pe lângă aceste 3 luni, am avut alte luni în care am văzut din interior ce înseamnă aparatul birocratic al Primăriei Municipiului Chișinău, deci inclusiv a părții executive și cam ce profil au funcționarii publici de acolo. Lucrurile sunt grave și nu cred ca asta e o noutate pentru cineva, nici pentru mine nu e, însă ai înțelegeri la alt nivel atunci când vezi lucrurile din interior”, a declarat ea, pe Facebook.

Totodată, ea a spus că a ajuns la concluzia că învestirea a cel puțin jumătate din timpul său activ de muncă pentru pregătirea și participarea la activitatea CMC nu își are rostul pe termen lung, în așa ecuație politică.

„Eu prefer sa construiesc și sa imi investesc timpul în a face lucruri utile pentru societate. Iar în viziunea mea, când ești o singura persoana din grupul tău în CMC și nu fuzionezi cu o formațiune sau alta, poți face lucruri…desigur, și votul unei singure persoane e important, mai ales dacă ai o agendă politică. Eu nu am scopul sa îmi creionez o imagine publica politica, nu asta a fost intenția din start. Noi am venit sa facem lucruri împreuna, iar pentru a le face, aleg sa investesc timpul și energia mea 100% în lucruri care chiar contează și pe care eu le pot controla și cărora eu le pot imprima direcția”, a conchis Rujanschi.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților