[ X ]
[ X ]
[ X ]
A decis să dea foc stufărișului, dar și-a pierdut viața
5 Martie

La 04.03.2021, ora 15:30 în cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Fălești a parvenit un apel telefonic de la IGSU în care s-a comunicat că pe teritoriul comunei Horești, satul Unteni a fost incendiată vegetația uscată pe o suprafață de cca. 1 ha.

Inspectorii de mediu deplasându-se la fața locului în comun cu IP Fălești, IGSU și cu medicii de la serviciu de urgență au constatat că un locuitor al sat. Horești deținea o minifermă de bovine și în imediata apropiere un heleșteu, care o mare parte a heleșteului era acoperită cu vegetație uscată (stuf).

Proprietarul în vârstă de 59 ani, mai întâi a decis să cosească stuful cu o motocoasă pe combustibil, dar din motive neclare, din propria inițiativă, a recurs la incendierea vegetației uscată.

Din cauza vântului, a pierdut controlul focului care s-a extins pe imașul din apropierea heleșteului. Împreună cu soția au încercat să stingă incendiul, dar din motiv că nu se descurcau și în locația respectivă nu era semnal la telefonia mobilă pentru a apela la ajutorul consătenilor, bărbatul a decis să plece pe culmea dealului întru efectuarea apelului. La scurt timp, soția a observat că soțul a dispărut și nu mai răspundea la strigăte.

După lichidarea incendiului, cadavrul bărbatului a fost depistat parțial carbonizat.

Inspectoratul de Poliției urmează să stabilească identitatea victimei, dar și circumstanțele în care a avut loc tragedia dată.

Inspecția pentru Protecția Mediului Fălești, îndeamnă toți cetățenii să fie mai responsabili, mai precauți, deoarece incendierea vegetației uscate nu doar dăunează mediului înconjurător dar cu părere de rău îți poate lua și propria viață.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților