[ X ]
[ X ]
[ X ]
A decedat Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova: 16 septembrie va fi Zi de doliu național
14 Septembrie

A decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Șefa statului, Maia Sandu a anunțat că a solicitat declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat, informează CURENTUL.

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova.

Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur.

Am solicitat administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat.

„Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”, a scris Maia Sandu.

Inapoi la arhiva noutaților