[ X ]
[ X ]
[ X ]
A avut loc ședința ordinară a Consiliului economic de pe lângă directorul Agenției „Moldsilva”. Detalii
10 Iulie

Agenția „Moldsilva” susține că, managementul efectiv solicită abordări realiste a problemelor și soluții de compromis, informează CURENTUL.

În context, a avut loc ședința ordinară a Consiliului economic de pe lângă directorul Agenției „Moldsilva”, în cadrul căreia s-a făcut o retrospectivă a activităților și a fost discutată strategia de dezvoltare a domeniului forestier.

„În același context, au fost abordate aspecte ce țin de asigurarea echilibrului de buget, prin consolidarea disciplinei economico-financiare, în cadrul entităților silvice subordonate. Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” a subliniat, în raportul său, că se solicită responsabilitate maximă la rectificarea bugetului 2020, în virtutea unor probleme obiective, ce au afectat activitatea din domeniul silvic. La aspectele ce necesită abordări suplimentare s-a referit și Ion Platon vicedirectorul instituției. Una dintre soluțiile viabile pentru acoperirea deficitului financiar, drept rezultat al lipsei cererii la produsele lemnoase ale pădurii, discutată în cadrul consiliului, este diversificarea surselor financiare, prin majorarea spectrului de produse nelemnoase ale pădurii, colectarea plantelor medicinale și pomușoarelor de pădure”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților