[ X ]
[ X ]
[ X ]
A avut loc Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE
2 Decembrie

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit cea de-a X-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

Reuniunea a fost coprezidată de către, europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European și Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, președintele delegației Republicii Moldova.

Subiectele din agenda reuniunii au vizat evoluția privind Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, reformarea justiției, securitatea energetică, dezvoltarea economică, situația epidemiologică, dar și situația din regiunea transnistreană. Totodată, a fost abordat subiectul privind redresarea economiei Republicii Moldova, atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă, asigurarea economiei durabile și ecologice.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul Uniunii Europene acordat Republicii Moldova pe mai multe dimensiuni, în special, lupta cu pandemia de COVID-19, suportul financiar în depășirea crizei energetice, precum și realizarea reformelor.

„Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o prioritate. Este extrem de important să valorificăm colaborarea cu UE, astfel ca cetățenii țării noastre să aibă acces la standarde înalte de viață, să trăiască în siguranță și stabilitate”, a menționat Mihail Popșoi.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a reiterat deschiderea UE în a oferi tot sprijinul necesar țării noastre în procesul de reformare și modernizare a Republicii Moldova.

De comun acord a fost stabilită organizarea celei de-a XI-a reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, la Bruxelles, la începutul anului 2022.

La discuții au participat reprezentanții fracțiunilor parlamentare, președinții Comisiilor permanente, precum și reprezentanți ai unor ministere. Din partea delegației UE au participat Ramona Strugariu, vicepreședinte al delegației, membrii Gheorghe-Vlad Nistor și Maria Grapini, precum și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

După încheierea celei de-a X-a Reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan au susținut o conferință de presă comună.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților