[ X ]
[ X ]
[ X ]
A avut loc prima ședință de control al finanțării partidului ”Renaștere”
21 Mai

La sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC) a avut loc prima ședință a Grupului de lucru pentru efectuarea controlului finanțării Partidului Politic Partidul „RENAȘTERE”, dispus prin hotărârea CEC nr. 2497 din 2 mai 2024.

Amintim că, prin hotărârea CEC nr. 2497 din 2 mai 2024, a fost dispusă inițierea controlului finanțării Partidului Politic Partidul „RENAȘTERE” pentru perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024 pentru semne vădite de susținere financiară neconformă.

La ședința Grupului de lucru au fost invitați liderul și trezorierul partidului politic pentru a prezenta actele solicitate de către Comisie. Din motive personale, liderul formațiunii, doamna Natalia Parasca, nu a fost prezentă la ședință, fiind prezentă doar trezoriera partidului, doamna Ponomariova Evelina.

În cadrul ședinței au fost comunicate etapele principale de desfășurare a controlului și au fost examinate preliminar anumite documente de care dispunea trezoriera. Urmare a primei ședințe și discuțiilor, au fost precizate tipurile de acte și documente ce urmează a fi prezentate în original, inclusiv în format electronic pentru posibilitatea verificării semnăturii electronice sau în copii autentificate. La fel, au fost precizate modalitatea și timpul audierii persoanelor responsabile de finanțe, precum și convenită data următorii ședințe care a fost convenită pentru data de 27 mai 2024 ora 14.00.

Precizăm că, controlul finanțării Partidului Politic Partidul „RENAȘTERE” se efectuează la sediul Comisiei Electorale Centrale. Urmare a controlului, va fi întocmit un raport, ce va cuprinde principalele aspecte verificate, constatări, eventuale recomandări și careva fi publicat pe pagina web oficială a Comisiei. După publicare, raportul urmează a fi examinat și dezbătut în ședința CEC.

Inapoi la arhiva noutaților