[ X ]
[ X ]
[ X ]
8 decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore
24 Mai

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 6 994 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 874 în Transnistria, transmite CURENTUL. 

În cadrul Centrului COVID-19, au fost internate 52 persoane suspecte la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 288 – stare gravă (25 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 597 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 261 persoane au fost tratate, dintre care 93 pacienți din cadrul instituțiilor spitalicești și 168  care erau încadrați în tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Total persoane tratate- 3 713.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1 481 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici- 346, asistenţi medicali- 575, felceri- 77, farmacişti- 20, personal auxiliar- 463 persoane.

MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 243: Femeie de 70 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 20 mai, la spitalul raional Cahul. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, poliangioneuropatie diabetic, nefropatie diabetică. obezitate.

Deces 244: Bărbat de 80 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 11 mai, la spitalul raional Anenii Noi. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie decompensată ischemică, infarct miocardic vechi.

Deces 245: Femeie de 59 ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: acidoză severă mixtă, lactacidemie severă, dereglări hidro-saline severe.

Deces 246: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 6 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comordibidități: hipertensiunea arterial, obezitate.

Deces 247: Femeie de 62 ani, din mun Bălți. Internată la data de 11 mai, la spitalul din Bălți. Comorbidități: diabet zaharat tip II, nefropatie, obezitate gr. III, insuficiență cardiacă.

Deces 248: Femeie de 53 ani, din mun Chișinău. Transferată la data de 5 mai, de la SCM Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hemipareză moderată pe stângă, afazie motorie, encefalopatie hipoxică cu tetraplegie si dereglarea funcțiilor vitale.

Deces 249: Bărbat de 72 ani, din raionul Soroca. Internat la data de 12 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: Diabet zaharat tip II decompensat, angiopolineuropatie diabetică membrelor inferioare, hipertensiune arteriala gr II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 250: Bărbat de 63 ani, raionul Cahul. Transferat la data de 13 mai din spitalul raional Cahul  la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat tip II subcompensat. angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților