[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
78 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova
18 Mai

78 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 14 în Transnistria, transmite CURENTUL. 

Potrivit unui comunicat de presă, total teste efectuate în această zi – 508, dintre care primar – 360 şi repetat – 148.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 138 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 5 sunt lucrători medicali: medici – 1, asistenți medicali – 3, personal auxiliar – 1.

Informăm despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 214: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău, transferată la data de 13.05.2020 de la Centrul COVID-19 Chișinău, la SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 215:Femeie de 67 ani, din Ceadîr-Lunga. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 216: Bărbat de 67 de ani, din Transnistria. Internat la data de 3 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie.

Deces 217: Femeie de 86 ani, din Transnistria. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: demența vasculară, sindroim paranoid.

În total 2 425 persoane au fost tratate de COVID-19.

În cadrul Briefing-ului, Secretarul de Stat, Constantin Rîmiș a îndemnat populația să respecte în continuare toate măsurile de precauție și recomandările specialiștilor. Chiar dacă starea de urgență s-a încheiat la data de 15 mai, conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pe teritoriul Republicii Moldova a fost declarată stare de urgență de sănătate publică, până pe 30 iunie.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților