[ X ]
[ X ]
[ X ]
63 beneficiari ai Programului PARE 1+1 au semnat contracte de finanțare nerambursabilă
23 Decembrie

Un eveniment de Semnare a contractelor de finanțare nerambursabilă a avut loc astăzi cu 63 de beneficiari ai Programului PARE 1+1, informează CURENTUL.

Directorul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (ODIMM), Iulia Costin, a comunicat: „Este un program guvernamental, lansat în 2010 și care s-a bucurat permanent de succes. Programul acesta este dedicat să vă ajutăm să stabiliți legătura dintre compania mică și cele mari. Noi vom încerca să vedem, de ce produsele companiilor mici nu se cumpără de companiile mari sau de ce companiile mari, venite în Republica Moldova, preferă mai mult să importe”.

Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor emigranți moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranţi şi beneficiarii de remitențe. Programul activează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului. Beneficiarii de granturi pot fi lucrători emigranți, cetățeni ai Republicii Moldova şi beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților