[ X ]
60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina vor fi susținuți de UE în inițierea unei afaceri
14 Martie

60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina, cu vârsta între 18 și 35 de ani, vor fi susținuți în inițierea afacerilor inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina „Joint Opportunities in Busiess for Youth”, transmite CURENTUL.

La evenimentul de lansare a Programului a participat Secretarul general de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin.

Proiectului transfrontalier „Joint Opportunities in Busiess for Youth” („Oportunități comune în afaceri pentru tineri”) este finanțat de Uniunea Europeană și va fi implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Organizația Publică de tineret „Noua Generație a Europei” din Ucraina.

Ministerul Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu ODIMM, a elaborat Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” pentru anii 2018-2020, care urmează să fie aprobat de Guvern. Acesta va contribui la susținerea afacerilor gestionate de către tineri prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile.

Proiectului transfrontalier „Joint Opportunities in Busiess for Youth” se va desfășura timp de 14 luni. În cadrul acestuia, tinerii din ambele țări vor fi instruiți și încurajați să participe la Seed Forum-uri. De asemenea, va fi creată o platformă de asistență și consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților