[ X ]
[ X ]
60 de tineri din Moldova și Ucraina vor fi instruiți în lansarea afacerii
17 Noiembrie

Instruirea primului grup de tineri în cadrul proiectului transfrontalier „Joint Opportunities in Business for Youth (JOBs4YOUTH)”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Organizația Publică de tineret “Noua Generație a Europei” din Ucraina a demarat, transmite CURENTUL.

Cursurile de formare antreprenorială se vor desfășura în trei grupe a câte 20 de tineri: 3 zile în Moldova și 2 zile în Ucraina. Pe parcursul celor 5 zile de formare a competențelor antreprenoriale, tinerii vor fi ghidați în realizarea unui plan de afaceri sustenabil, vor beneficia de instruire și mentorat. La finele cursurilor, tinerii vor participa la Concursul planurilor de afaceri.

Proiectul își propune să susțină 60 de tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani, din Republica Moldova și Ucraina (Cernăuți, Odesa și Vinița), în inițierea unor afaceri inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic. Totodată, tinerii vor fi încurajați să participe la Seed Forum-uri și vor beneficia de asistență și consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților