[ X ]
[ X ]
[ X ]
60 de subofițeri de ordine și securitate publică debutanți, au depus jurământul
28 Februarie

În incinta Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, subofițerii de ordine și securitate publică debutanți au depus jurământul solemn, transmite CURENTUL.

La eveniment a participat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, parteneri ai proiectului Twinning din Polonia, conducerea Academiei și a Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii (CIPAL), profesori și familiile debutanților.

Astfel, în discursul său, ministrul a adus felicitări subofițerilor care au ales să servească țării și care au jurat astăzi credință Patriei.

„Securitatea publică poate fi asigurată doar de angajați bine instruiți, care trebuie să cunoască, să respecte și să aplice corect și nepărtinitor legile statului, să posede o pregătire fizică și tactică corespunzătoare și indiferent de circumstanțe, să apere drepturile și libertățile cetățenilor și să fie gata oricând să intervină și să ofere ajutor persoanelor aflate în situații de risc.

În acest sens, voi, cei 60 de subofițeri de ordine și securitate publică, care ați început instruirea în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii veți fi instruiți în conformitate cu cele mai bune practici, metode și standarde internaționale”, a adăugat ministrul Pavel Voicu.

Aceste instruiri a formatorilor au fost posibile de realizat, grație Proiectului Twinning „Reforma instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție din Republica Moldova” cu suportul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și cu ajutorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova susținut de Ambasada SUA.

Reprezentantul Centrului de instruire a Poliției din Legionowo, Polonia, lider de componentă în cadrul Proiectului Twinning „Reforma instruirii inițiale și continue a sistemului polițienesc din Republica Moldova” Grzegorz Winnicki, a vorbit angajaților polițiști și carabinieri despre faptul că profesia pe care au ales-o are o misiune nobilă, care impune standarde înalte, menționând că onestitatea, deschiderea și imparțialitatea îi vor ajuta mereu să facă față cerințelor.

Debutanții vor fi pregătiți după un Program nou care a fost elaborat de către Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii în comun cu experți din Polonia, Lituania și România. Programul de instruire va asigura dezvoltarea competențelor de comunicare, tactice și juridice pe care trebuie să le posede fiecare subofițer de ordine și securitate publică pentru a soluționa profesional situațiile de serviciu cu care se confruntă zi de zi.

Menționăm că jurământul a fost depus de 60 de subofițeri, 45 angajați ai Inspectoratului General al Poliției și 15 ai Inspectoratului General de Carabinieri, iar instruirile vor dura 16 săptămâni.

Inapoi la arhiva noutaților