[ X ]
[ X ]
[ X ]
60 de elevi din Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din or. Brătușeni, Edineț au făcut cunoștință cu activitatea Poliției de Frontieră
22 Noiembrie

Polițiștii de frontieră din Direcția Regională NORD au fost ieri, pentru câteva ore, dascăli pentru elevii din cadrul Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din or. Brătușeni, mun. Edineț, transmite CURENTUL.

Tinerii s-au familiarizat cu activitatea Poliției de Frontieră, dar și au avut posibilitatea să afle cum să fii membru marii familii de polițiști de frontieră.

Diverse informații privind frontiera de stat, misiunile și atribuțiile polițistului de frontieră, inclusiv formarea acestuia, au fost puse la dispoziție pentru a înțelege mai bine și a îndrăgi această profesie. La fel, s-au prezentat filmulețe ce țin de activitatea zilnică a personalului IGPF, condițiile de angajare, de studii la Centru de excelență în Securitatea Frontierei, de dezvoltare profesională și DE CE trebuie să alegi o carieră în acest domeniu. A fost expus echipamentul de supraveghere și control a frontierei, prezentate materiale didactice (pliante, broșuri, manual), etc..

La întâlnire au participat aproximativ 60 de elevi care au prezentat interes și atitudine pozitivă față de meseria unui angajat al IGPF, iar curiozitatea și dorința de a testa orice dispozitiv expus a fost la ordinea de zi.

dr3

dr2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților