[ X ]
[ X ]
[ X ]
6 deputați părăsesc fracțiunea PDM din Parlament
19 Februarie

Deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc au anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că părăsesc fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova(PDM) și formează un alt grup parlamentar, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că părăsesc și Partidul Democrat din Moldova, însă vor rămâne fideli valorilor care i-a adus la aceeași masă.

„Sunt disensiuni în Partidul Democrat. Sunt greșeli care trebuie recunoscute. Noi nu mai vrem să stăm în amorțeală, așa cum se întâmplă în ultima vreme. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu identitate clară”, a subliniat el.

De asemenea, deputatul s-a referit la „cel mai recent exemplu – moțiunea asupra activității ministrului Ciocoi”. „PDM trebuia să se expună tranșant pentru demisie. Declarația ministrului este una scandaloasă și nu trebuie trecută cu vederea. Este astăzi PDM în opoziție sau la guvernare? E grav că nu putem spune nici una, nici alta. Nici conducerea partidului nu ne spune clar unde e formațiunea”, a precizat parlamentarul.

Andrian Candu a mai spus că ei au insistat luni de zile ca PDM să discute cu toate fracțiunile, „așa cu se cuvine și cum așteptau alegătorii”. „Vedem că actuala conducere preferă crearea unei platforme cu socialiștii, fără a identifica alte posibile alianțe. Este laș modul în care se duc asemenea tratative. Noi nu mai putem sta cu mâinile încrucișate și să privim cum acțiunile PDM determină Republica Moldova pe o cale greșită. Oamenii au așteptat altceva, au o altă agendă. Noi nu vrem să trădăm încrederea cetățenilor din alegeri”, a mai spus deputatul.

Totodată, Candu a mai spus că ei nu pleacă atunci când PDM a avut greutăți sau a fost în campanii electorale, ci când partidul practic a revenit la guvernare. „Noi nu trântim ușa, noi suntem gata să stăm la masa de discuții. Veți găsi în noi un partener, nu un adversar”, a spus ex-democratul.

Candu a dezvăluit și că inițial urmau să plece mai mulți deputați, însă ar fi fost presiuni, șantaj etc., astfel că astăzi pleacă doar cei 6.

Cei 6 deputați au spus că la următoarea ședință a Parlamentului vor comunica oficial despre crearea grupului parlamentar, dar și care e denumirea acestuia.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților