[ X ]
[ X ]
[ X ]
5,5 km ai drumului de centură M2 a municipiului Chișinău sunt circulabili
20 Noiembrie

Circulația pe 5,5 km ai drumului de ocolire M2 – Chișinău este permisă. Din cele 4 benzi de circulație prevăzute pentru drumul de centură, 2 benzi sunt reabilitate integral, transmite CURENTUL.

Lucrările au demarat la sfârșitul lunii septembrie 2019 și se execută în sistem zigzag, pe partea dreaptă și stângă a carosabilului, astfel încât participanții la trafic să se deplaseze pe partea reparată a drumului.

Reabilitarea drumului de centură va reduce formarea ambuteiajelor asigurând confortul participanților la trafic, va elibera orașul de traficul mașinilor de mare tonaj, va diminua poluarea aerului din oraș.

În prezent, pe tronsonul cu o lungime totală de 6,5 km, se execută lucrări de drenaj, de așternere a straturilor de bază, de construcție a terasamentelor, de reconstrucție a sistemului rutier, de aplicare a marcajelor și indicatoarelor rutiere.

Lucrările sunt efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon.

Tronsonul este situat la circa 10 km vest de Chișinău, iar lucrările se vor încheia integral până la sfârșitul lunii septembrie a anului 2021.

Pentru realizarea acestui proiect Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar de peste 9,9 milioane euro.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților