[ X ]
[ X ]
[ X ]
55 de cazuri noi de COVID-19 în R. Moldova! 6 cazuri sunt de import din Marea Britanie
31 Martie

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a procesat, astăzi, 280 de probe, iar 55 din acestea sunt pozitive la COVID-19, transmite CURENTUL.

Despre aceasta a anuțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă.

„Avem 7 cazuri de import – 6 din Marea Britanie și 1 din Austria. 48 de cazuri sunt cu transmitere locală – Chișinău 11, Ștefan Vodă – 10, Soroca 9, Transnistria – 7, Cahul – 5, Ialoveni 2, Orhei, Sângerei, Taraclia câte un caz”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra a vorbit despre decesul unei persoane în stânga Nistrului.

„Am aflat și noi din alte surse. Acestea s-au confirmat – o cetățeană din stânga Nistrului a decedat de la COVID-19. Am primit informații și despre un pacient din Edineț, care a decedat. Când au fost prelevate probele a fost ascuns faptul că a fost în contact cu alte persoane. Acesta a intrat în contact cu un număr impunător de lucrători medicali”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Tot astăzi au fost externate 4 persoane, după ce au fost prelevate probele de 2 ori. De asemenea, astăzi a ajuns un lot de 5 760 și 2 400 de teste procurate din sursele Fondului Global.

În total, în R. Moldova au fost înregistrate 353 cazuri de infecție cu COVID-19.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților