[ X ]
[ X ]
[ X ]
51 moldoveni – reîntorși din Germania. Au interdicție de a intra în spațiul UE pentru diferite perioade
19 Aprilie

Biroul migrație și azil a asigurat transferul a 51 de cetățeni ai Republicii Moldova care se aflau în situație de ședere ilegală pe teritoriul Germaniei, transmite CURENTUL.

Procedura de readmisie a fost desfășurată sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), cu o ruta charter pe cale aeriană.

Aceste persoane au fost returnate cu escorta autorităților germane, fiindu-le aplicate interdicții de intrare în spațiul UE pentru diferite perioade.

Readmisia este procedura în cadrul căreia Moldova readmite toate persoanele care nu îndeplinesc sau nu mai îndeplinesc condiţiile în vigoare pentru intrarea, prezenţa sau şederea pe teritoriul unui stat european.

Biroul migrație și azil atenționează cetățenii care intuiesc să călătorească în Uniunea Europeană privitor la respectarea prevederilor legislației din domeniul migrației, întrucât aceștia riscă să devină subiecți ai readmisiei, fapt care poate influența negativ regimul liberalizat de vize în spațiul UE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților