49 de psihologi din cadrul instituțiilor publice, subdiviziunilor MAI, dar și organizații internaționale au participat în cadrul unui webiner consacrat depășirea crizei în perioada de pandemie, transmite CURENTUL.
Specialiștii au discutat metode eficiente, dar și necesitatea acordării suportului psihologic angajaților sistemului public aflat pe prima linie în lupta cu COVID – 19. Potrivit psihologilor, medicii, polițiștii, salvatorii, ostașii și carabinieri sunt cei mai expuși riscului emoțional și de aceia suportul acordat acestora devine o prioritate.
În cadrul evenimentului doctorii în psihiatrie au specificat importanța dezvoltării echilibrului psihologic, al emoțiilor și strategilor pozitive, pentru angajații care lucrează zi de zi cu oamenii din zonele de risc. Psihologii au venit cu sfaturi utile cum să diminueze stările de stres, dar și să încurajeze persoanele de pe prima linie să fie echilibrați și optimiști.
Evenimentul cu genericul «Cum sunt oamenii afectați de evenimentele de criză în perioada pandemiei COVID -19» a fost organizat de IGSU susținut de Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Mondială a Sănătății, dar și Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare. Potrivit organizatorilor continuarea activităților în domeniul psihologiei va avea loc pe 16 aprilie pentru grupul de specialiști din subdiviziunile MAI cu moderarea în limba rusă, pentru a facilita utilizarea metodelor și tehnicilor asimilate.
Cristina Parfeni