[ X ]
[ X ]
[ X ]
46 formațiuni politice pot să-și înainteze candidați pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești
31 Decembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Documentul are ca și scop asigurarea reflectării echitabile, echilibrate şi imparţiale a campaniei electorale la alegerile parlamentare noi de către furnizorii de servicii media, promovarea libertăţii de exprimare şi pluralismului politic, stabilirea unor norme obligatorii pentru aplicarea acestor principii de către furnizorii de servicii media, pe de o parte, şi concurenţi electorali, pe de altă parte.

Totodată, CEC a dat publicităţii lista partidelor şi altor organizaţii social-politice, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020. Astfel, 46 de formațiuni politice pot să-și înainteze candidați pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Tot astăzi, au fost stabilite responsabilități suplimentare, conform domeniului de activitate, pentru unele autorități ale administrației publice centrale și pentru autoritățile administrației publice locale, precum și pentru unele instituții, în perioada electorală a alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților