[ X ]
[ X ]
[ X ]
4 partide din CMC solicită convocarea ședinței Consiliului. Motivul: Aprobarea unor proiecte în susținerea sistemului medical
15 Aprilie

Consilieri ai patru formațiuni politice din cadrul Consiliului Municipal Chișinău solicită convocarea ședinței CMC la 28 aprilie curent, începând cu ora 10:00, în sala Preturii sectorului Centru, transmite CURENTUL.

Consilierii PAS, Platforma „DA”, PL și PUN solicită convocarea ședinței pentru a aproba câteva proiecte de lege ce prevăd susținerea medicilor și întreg sistemului medical din Capitală.

Primul proiect ține de operarea modificărilor la bugetul municipal. Proiectul ține de redirecționarea surselor pentru ocrotirea sănătății.

„De către grupul de consilieri a fost identificată suma de 86 mln. lei. Acești bani vor merge pentru asigurarea cu echipamente – 40 mln. lei, susținerea lucrătorilor medicali – 33 mln. lei, alocarea resurselor pentru acoperirea datoriilor – 10 mln. lei. Reparațiile care urmează a fi făcute pentru instituțiile medicale rămân la suma de 50 mln. lei. Sursele vin din micșorarea alocațiilor pentru transport, salubrizarea pe perioada rece, nu este actual acum proiectul privind reconstrucția havuzurilor, sistemului de irigare din Grădina Catedralei, nici modernizarea și construirea wc-urilor publice. Proiectul va fi supus dezbaterilor publice online”, a spus Veronica Herța, consilier al PL.

Un alt proiect ține de distribuirea resurselor financiare pentru susținerea sistemului medical, anume angajații și instituțiile municipale.

„S-au identificat 32 mln. 964 mii lei. Repartizarea se va face către numărul total de angajați, conform necesităților. De asemenea, vom veni la ședință cu un proiect suplimentar care va prevedea necesitatea acordării ajutorului social pentru deținătorii de patentă din capitală”, a spus Aliona Mandatii, consilier Platforma „DA”.

În context, consilierii celor 4 formațiuni au făcut apel și către socialiști și ceilalți colegi din CMC pentru a se prezenta la ședință.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților